Daisy+kopie.png
 

Daisy werkt sinds 2015 bij Fyraco Solutions als CBM Consultant en ging onlangs op bijscholing om alles te leren over het belang van infraroodmetingen. Bij Fyraco Solutions hechten we veel belang aan machinekennis en blijven we bij met nieuwe technieken in ons vak. Daisy vertelt vandaag meer over haar opleiding infraroodmetingen.

Theorie achter de infraroodcamera

Daisy: “Een vrouwelijke lesgeefster komt in onze sector niet vaak voor, al helemaal niet in opleidingen, dus dat was al meteen een leuk begin van de dag. Doordat ze ook vol passie vertelde over haar vak en ervaringen uit het werkveld had ze meteen van bij het begin mijn aandacht vast.

Ik heb tijdens de opleiding enorm veel opgestoken en dan vooral over alle theorie die achter een infraroodcamera schuilgaat. Ik weet altijd graag hoe iets werkt en waarom je iets moet toepassen, en dat ben ik tijdens deze dag allemaal te weten gekomen over de infraroodcamera.  

Er kwam nog een behoorlijke brok fysica aan te pas waarvoor ik al even wat dieper in mijn geheugen moest graven. De combinatie van theorie met voorbeelden uit de praktijk vond ik heel goed. Het zorgde ervoor dat ik sneller linken tussen theorie en praktijk kon leggen en zo onthoud ik beter waarom iets wel of niet kan.”

download.jpeg

Toepassen in het werkveld

In de theorieboeken wordt meestal over de klassieke machines, motoren en pompen gesproken. Bij Fyraco gaan ze veel verder.

“Bij ons worden medewerkers voort opgeleid, op een hands-on manier”, zegt Tim De Block. “We leren aan hoe je databases moet aanmaken; ook machinespecifieke instellingen (pompen, tandwielkasten, blowers, vloeistofkoppelingen...) worden uitgelegd maar ook waarom we net die instellingen gebruiken en niet de algemene uit de theorieboeken. Cijfers, amplitudes en frequenties beoordelen en interpreteren, daar komt ervaring en machinekennis bij kijken.” En die vind je bij de machinedokters van Fyraco.

48360311_2335954063145919_6694133081198034944_n.jpg

Waarom moeten bedrijven infraroodmetingen toepassen?  

Daisy: “Dankzij infraroodmetingen kan je dingen waarnemen die met het blote oog niet zichtbaar zijn, waardoor het mogelijk is om sneller in te grijpen wanneer het misloopt bij factoren en elementen die anders niet gezien zouden worden.  

Het bespaart bedrijven veel tijd en geld. Ze zijn in staat om samen met ons een onderhoudsplan op te stellen en tijdig nieuwe onderdelen te bestellen.  Wat dan weer het risico op een onverwachte uitval verkleint en wachttijden vermijdt voor onderdelen die niet op stock liggen.

Ten slotte zijn er enorm veel toepassingen voor infraroodmetingen. Zowel in ons vakgebied voor onder andere elektrische kasten, ovens, leidingen en meer. Maar ook buiten de industrie is infrarood inzetbaar, denk maar aan gebruik voor zonnepanelen en gebouwen.” 

Verder groeien en werken aan ervaring

Daisy kijkt ernaar uit om verder te werken met de opgedane kennis en zelf gaandeweg nieuwe dingen te ontdekken. “Zo kan ik verder groeien en ervaring opdoen, zodat ik in de volgende cursus weer meer stappen vooruit kan zetten!”


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele blog.

Meer weten over infraroodmetingen en wat het voor uw machinepark kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.