Het klimaat is de laatste tijd niet meer weg te denken uit de actualiteit, en terecht. Wat vast staat, is dat iedereen z’n steentje moet bijdragen, zowel particulieren als bedrijven, en dat alle kleine beetjes helpen. Fyraco Solutions helpt bedrijven onrechtstreeks bijdragen tot een beter milieu en dat op verschillende manieren.

Oliefiltratie 

Sommige klanten staan intussen al ver in het proces van predictief onderhoud. Het controleren van de kwaliteit van de olie en het eventuele filteren ervan zorgt voor minder oliewissels en dus ook minder olieafvoer.

Er wordt op die manier minder olie verbruikt of gebruikt, wat de verwerking van de vuile olie ten goede komt.

Met een olie-analyse sporen we vervuiling en slijtagedeeltjes in de olie op. Een uitgebreid rapport geeft dan een goed beeld van de gezondheid van de machines en de vervuilingsgraad van de olie, zodat je daar als bedrijf mee aan de slag kan.

Minder stilstanden 

Wij brengen de conditie van de machines van onze klanten in kaart en we volgen deze conditie op gezette tijdstippen op. Van zodra we afwijkingen opmerken, informeren we onze klant en kan hij tijdig ingrijpen door bijvoorbeeld één onderdeel van de machine te vervangen.

Zònder predictief onderhoud kan een machine volledig defect raken, waardoor soms een complete productielijn tijdelijk dient stopgezet te worden. Naast het feit dat dit een kostelijke situatie is voor de firma, heeft deze ingreep ook een grote impact op het milieu, o.a. door de extra afvalproductie die komt kijken bij de heropstart van de productielijn.

Dankzij predictief onderhoud – en bijvoorbeeld het tijdig opsporen van lagerfouten - dringt Fyraco Solutions het aantal shutdowns op jaarbasis aanzienlijk terug wat een gunstig ecologisch aspect heeft.

Minder warmteverlies door isolatiecontrole 

Ook isolatiecontroles hebben een ecologisch aspect. Neem nu droogovens. Deze zijn altijd geïsoleerd. Van zodra deze isolatie slijtage vertoont, gaat warmte verloren en verlies je energie. Dankzij predictief onderhoud merken we dat tijdig op en kan onze klant de isolatie sneller vervangen.

Momenteel is de uitdaging niet klimaatverandering maar wel mentaliteitsverandering. In de toekomst gaat ecologische duurzaamheid een belangrijke rol spelen bij het concurrentievermogen van vele bedrijven. Bij elke storing kunnen er inderdaad ecologische – alsook economische - risico’s ontstaan waaronder energieverlies, productiestilstanden, olielekken, … Met haar predictieve onderhoudsoplossingen draagt Fyraco Solutions haar steentje bij om de klimaatopwarming terug te dringen. Omdat het effectief broodnodig is.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele blog.

Meer weten over predictief onderhoud en wat het voor uw machinepark kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.