tim+kopie.png

Bij Fyraco Solutions staan we vanzelfsprekend ook stil bij het klimaat en de impact van onze activiteiten daarop. Onlangs was het Wereldwaterdag en ik heb van deze gelegenheid gebruik gemaakt om kort toe te lichten welke effecten predictief onderhoud kan hebben op het waterverbruik van bedrijven en welke onnodige kosten een bedrijf kan vermijden door te investeren in predictief onderhoud. 

Ik start best even door de relatie tussen ‘water’ en predictief onderhoud toe te lichten. 

Water, alomtegenwoordig. 

Water is alomtegenwoordig in de meeste industriële bedrijven. En dan bedoel ik niet alleen drinkwater voor de medewerkers,  of water om de toiletten door te spoelen. Maar ik heb het dan over water in de productie- en operationele omgevingen van bedrijven. Denk hierbij maar aan water als oplosmiddel, als vervoermiddel of als koelvloeistof. Al deze toepassingen noemen we ‘proceswater’. .

3 vliegen in 1 klap 

De laatste variant – water als koelvloeistof – komt voor bij warmtewisselaars. Deze warmtewisselaars zijn zeer vaak gebruikte toestellen in industriële omgevingen. Het zijn apparaten die worden gebruikt om de warmte van een bepaalde vloeistof of gas gescheiden over te brengen op een andere vloeistof of gas. Bij dit procedé komt dus oa. water aan te pas. Laat dit nu net het punt zijn waar Fyraco Solutions, dankzij haar predictieve onderhoudsmethoden, een concrete impact heeft op het waterverbruik van bedrijven.

Dankzij onze infraroodmetingen kunnen we lekken in de leidingen van warmtewisselaars opsporen. Op deze manier kunnen wij waterlekken, en dus verspilling, tot het minimum beperken door middel van tijdige opsporing en rapportering aan onze klanten. 

Warmtewisselaar.jpeg

Daarnaast kunnen we door onze predictieve onderhoudstechnieken ook onderzoeken of warmtewisselaars nog optimaal werken. Kleine onregelmatigheden in de werking van warmtewisselaars kunnen er immers voor zorgen dat er meer water dan nodig wordt verbruikt.  

Eigenlijk slaan we hier geen 2 maar 3 vliegen in 1 klap! We vermijden dat onze klanten water verspillen en helpen hen op die manier hun steentje bij te dragen aan een beter milieu. Bovendien kunnen we dankzij onze predictieve onderhoudstechnieken toekomstige machineschade voorspellen en geven we zo onze klanten de mogelijkheid om extra kosten - door bv. het stilleggen van de productie - te vermijden.  


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele blog.

Meer weten over predictief onderhoud en wat het voor uw machinepark kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.